Monday, December 24, 2012

Behind The Scene

Hello bloggies, wow it's very long time for me no see and open this little blog. I was busy with all of my tasks and schedule as the last grade student. And now I'm free yeah! I had passed my exam and got my 5th term report book. Wohoooo, that's not bad and I can say it's good. I get the second rank in my lovely class. Thanks God! No seriously present for it but I have an occasion to spend one day in Malang with my fams and boyfie. Hahaha.

Well, in this first posting after I had a period, I'd like to tell you or share about my year book photo session. Huaaaaa T.T I won't to leave this senior high school but actually I won't stuck here. I have to go to University and be what I wanna be. Proudly, I've been accepted in Industrial Engineering at President University by scholarship test. I'm happy to be there. I can't wait for being a part of that univ. Please leave a comment for you who have been accepted there too. I wanna get friends before going to Jababeka.

Today, I have a fun and crazy photo session in Puncu. I don't know where the right place or location but I just understand that it is a forest, nice and clean forest. Actually I can't find it on the town center >___<  
What I have to do? A lot of activities which make me tired but I'm happy enough to be there wf my friends.

First we have a school spot with our beloved guardian class, Pak Pri Juara,hahaha it's because he won a golden medal nation teacher olympiad in Math. Amazing teacher :) and Ok these are that I called "behind the scene"


with Amira's car :)

 that's what we have in class hahaha

 hold it tight and don't ever break it up

The Boys 



 Take a deep breath

 What I Wear : flower dress by CZ (my design)//Louis denim jacket//ripcurl backpack//random shoes and watch

 Yeah I'm with Gracie on the top of Jeep



Love you All my BEST :)

I love today I love SMADA I love my class and I love my BEST


Saturday, November 17, 2012

19


Namaku  Gisella Donatien, namun orang-orang di sekitarku lebih senang memanggilku Gea. Entah darimana mereka menemukan sebutan itu. Sebutan yang menurutku tidak tertera dalam tulisan nama di akta kelahiranku. Ibuku adalah orang asli Indonesia yang anggun dan elok . aku begitu mengaguminya sebagai makhluk ciptaan Tuhan yang paling baik dimataku. Ayahku adalah seorang berkebangsaan Perancis. Menurutnya nama “Donatien” diambil dari bahasanya yang berarti sebuah hadiah atau pemberian.  Aku punya seorang adik laki-laki bernama Dikoreza Vernon. Ya, kata ayahku dia lahir saat musim semi di Perancis kala itu (re:Vernon).
Aku suka menulis, membaca buku, bertukar cerita bersama satu-satunya teman hidupku yaitu Mike. Mike adalah anak seorang rekan kerja ayahku yang sejak kecil memang sudah menjadi teman bermainku. Bahkan menjadi satu-satunya teman terbaik. Aku memang tidak pernah sedikitpun merasakan bangku sekolah umum layaknya anak gadis seusiaku. Hingga usiaku yang ke-19 nantipun aku tak akan pernah bersekolah. Orang tuaku hanya memberikanku pendidikan home schooling, itupun tak sampai setingkat SMA. Hari-hariku hanyak kuhabiskan disini. Ya, di depan buku catatanku, kamera polaroidku, pager, dan sekantong obat-obatan yang sama disetiap tahunnya.­­­
Sejak aku lahir, dokter di seluruh belahan dunia ini telah memvonisku mengidap penyakit keturunan yang entah tak kumengerti harus aku yang mendapatinya. Thalassemia, begitu terang dokter dan hasil uji laboratorium yang pernah kudengar. Darahku tidak normal, protein tidak lengkap, atau hal memuakkan apalagi dalam diriki yang tak pernah kumengerti. Setiap 2-3 minggu sekali aku melakukan transfuse darah dan terapi khelasi untuk membuatku bertahan hidup. Memang tak ada yang salah saat orang-orang melihatku, karena memang tak ada yang berbeda. Namun siapa yang mengerti apa yang terjadi di dalam aliran darahku?
Saat ini aku tinggal di Pulau Bali, Indonesia, bersama semua keluargaku termasuk Mike. Mike adalah motivator saat aku jatuh, buku diary tempat aku bercerita, dan juga wadah besar kalau aku menangis kesakitan.  Mungkin Tuhan memang mengirimkan Mike untuk selalu menemaniku hingga hembus terakhirku nanti.
Seminggu lagi, tepat tanggal 3 Oktober nanti, adalah hari ulang tahunku yang kesembilan belas. Semua orang rebut mempersiapkan perayaan. Iya, perayaan di Rumah Sakit. Mungkin bukan perayaan tapi ….entahlah apa. Kondisiku memburuk belakangan ini, sehingga aku harus dilarikan ke salah satu Rumah Sakit Swasta di pusat kota Denpasar. Sebenarnya sudah tradisiku menjelang ulang tahun untuk melakukan transfuse, perawatan intensif, berteman dengan botol-botol infus. Bukan hal yang aneh untukku. Tapi kali ini berbeda, kondisiku tak seperti tahun-tahun biasanya saat aku dirawat. Wajahku pucat dan tubuhku lemas.
“Aku percaya kamu kuat, Ge,” tenang Mike yang kudengar disebelahku dan kurasakan tangannya menggegamku. Aku melukainya lagi untuk beribu-ribu kali. Dia, Mike, satu-satunya orang yang memiliki kecocokan darah untuk didonorkan padaku. Bahkan milik Diko pun tak cocok untukku. Entah karena apa, mungkin hanya dokter dan para medis yang tahu.
Tiga hari kemudian keadaanku mulai membaik. Mungkin karena darah Mike. Darahnya yang normal dan tidak berpenyakit. Tak seperti milikku. Dibayarpun, orang-orang tak akan mau memakai darahku. Hari ini dokter mengijinkanku untuk menghabiskan waktu di luar penjara putihku. Aku ditemani Diko dan Mike pergi ke pusat kota Denpasar. Kebetulan sekali hari ini ada sebuah festival keseian tahunan disana. Senang sekali tahun ini aku bisa melihat tari-tarian Bali lagi di tempat yang sama saat setiap tahun aku datang.
“Ayo ke Junction Mall! Aku punya tiket premier film aksi terbaru,” ajak Diko. Akhirnya kamipun pergi ke premiere film itu. Seru! Aku memang pecinta film aksi. Menurutku film itu bisa membangkitkan semangatku lagi saat aku ingat penyakit mematikan yang sudah belasan tahun menggerogoti tubuhku.
“Ge! Bangun! Kamu kenapa LAGI??”
Aku mendengar suara Diko dan Mike menanggil-manggil namaku. Sekarat. Ya, lagi dan lagi. Ayah dan Ibuku menyalahkan mereka yang memang terlalu lama membawaku keluar Rumah Sakit. Aku masih lemah dan akan terus seperti ini. Berada diluar ruangan selama leih dari empat jam saja tanpa “sekarat” sudah bersyukur aku.

Denpasar, Bali,  3 Oktober 2012
“Selamat Ulang Tahun Gisella Donatien” 
Cake black forest  kesukaanku sudah tertata rapi beserta candy ball warna-warni yang dibawakan Ayah dari Belanda. Aku bersyukur bisa melihat lilin “19” di atas rotiku. Kata orang-orang di dunia maya, penderita Thalassemia tidak akan bertahan sampai sembilan belas tahun lamanya. Tapi hari ini aku mencapainya. Mencapai usia yang diragukan para medis. Aku mendapat banyak hadiah menarik dari Ayah, Ibu, Diko, dokter dan perawat, juga dari Mike. Dua lembar tiket “Sunset Party” di pantai Kuta sore ini menjadi hadiah terindah dari Mike.
Tepat pukul 16.30 aku dan Mike pergi ke Kuta. Akhirnya aku mendapat izin dari dokter untuk pergi dari penjara lagi. Ramai sekali. Aku jarang sekali berada di tempat seramai ini. Awalnya aku merasa pusing, namun Mike begitu pengertian. Ternyata dia telah menyiapkan tempat yang nyaman untukku. Telah tersaji di meja, es kelapa muda, minuman favoritku yang telah lama tak kurasakan kesegarannya.
Di tempat ini aku melihat sunset bersama Mike, orang yang selalu ada untukku sejak aku kecil hingga kini. Dia yang selalu menyediakan darah segar untukku. Sunset paling indah sepanjang hidupku. Namun ketika sunset itu mulai hilang,
“Gea! Sadar Ge!”
Aku terjatuh dalam pangkuan Mike dengan secarik kertas di tanganku.

Terima kasih telah memberikan tahun-tahun terindah sepanjang hidupku. Terima kasih telah membantuku bertahan hidup. Darahmu yang kini juga mengalir dalam tubuhku, akan selalu menjadi bagian terindah dalam hidupku. Jika tulisan ini adalah tulisan terakhirku, aku hanya ingin kamu tahu kalau selama ini aku begitu menyayangimu lebih dari kata “teman”. Jika usia Sembilan belas memang usia terakhirku, aku rela karena tahun-tahunku telah diisi dengan tawa dan senyummu. Jika saat ini adalah sunset terakhirku, aku beruntung. Beruntung bisa bernafas untuk terakhir kalinya bersamamu di bawah sunset Kuta, Bali, pulauku, tempatku lahir dan mati
“Selamat tinggal Gea! Aku juga menyayangimu seperti dirimu menyayangiku” ucap Mike di depan jasad Gisella Donatien.

Wednesday, September 19, 2012

One Two Three

Hello fellows!! Sorry for leaving this blog so long. I was busy with my school and course. Try out, tasks, tests, homework, homework, and homework. Yap! but this is what people say about the last grade. O_O

But, now I can say "HORRAY" . Because we (my schoolmates and I)'ll have a huge celebration of our school. Many "creative" activities out. And one of them is carnival *drum roll*. My classmates are being crazy to prepare all the shit cool things. We grab everything "lighten" on our brains.




and we will be happy for.....


Emmm...anyway, do you miss my style?? Here the new one, using a new cute shoes from Adorable Project







See ya tomorrow #MiladSmada53. Other posts coming soon :)

Monday, August 13, 2012

Following A Giftaway

Hello readers, miss you so badly yap. Sorry for have a long time relax. But, sure I had a busy way at school and course, like try out. Yap, since I'm a 3rd SHS student.

Well guys, I wanna announce that I'm following SABILA ANATA's GIVEAWAY. this is my first time to join a blogger party giving. I just follow the steps and giving this additional post to get the gift that really I want. You know that I never posted about a luxury brand, so I just want to have a pair only (begging). FYI, Sabila (16 yo) would give a COTTON INK GIFT CARD worth 250K! And you should know that COTTON INK have new collections to celebrate this HOLY MONTH, Ramadhan.



And this is my comment on her posting
- Lina Susanti
- lina20_smada@yahoo.co.id
- @linacuz
- Because I don't have any luxurious cloth like Cotton Ink. FYI, I don't have much savings to get those one.  So, let me taste one pair :D
- I have followed you twitter account and your blog

Thankies, xoxo
http://linasusanti23.blogspot.com/ 

Hahaha, too honest for being a comment, right? But I love my way to type it.


If you want to join this giveaway, click here


Happy Holiday all
-xoxo-

Sunday, August 5, 2012

International Blog Directory





Who is number 135??? aaaaaa IT'S ME!!!





















Big thanks to International Directory Blogspot for giving the first invitation :'3

Wednesday, August 1, 2012

A Playful World of Mine





Kata orang hidup itu seperti roda, kadang berada diatas kadang berada di bawah. Kata orang juga dunia itu kejam, setajam silet, atau apalah yang buat mereka bergidik sendiri. Tapi itu kata orang, kalau menurutku, hidup itu seperti permen lollipop. Berwarna-warni, manis, asem, pokoknya enak banget. Dan menurutku juga dunia itu colorful banget. Bayangkan aja, kita bisa ketawa-tawa, nyanyi-nyanyi, nari-nari, pokoknya have fun lah. Jadi buat apa mikir dunia ini jahat kalau kita bisa mandang dunia ini SWEET??


Masa muda, ya itulah aku sekarang, is on my world being young. Banyak hal yang udah aku lalui selama masa mudaku terutama waktu jaman-jaman SMA ini. Mulai dari pertikaian, perselisihan, percintaan, persahabatan, sampai pertarungan melawan soal-soal sekolah. Mulai dari hal yang paling malu-maluin sampai hal yang paling membanggakan. Mulai dari ditertawakan orang sampai dipuji orang. Mulai dari tangis sampai tawa. Dan semua itu bukanlah hal yang mudah untuk aku lewati. Masa-masa terbertaku di sekolah adalah saat orang-orang menganggap aku tiada, saat aku bener-bener gak punya temen, saat aku bener-bener ngerasa diinjek-injek. Tapi aku bukanlah orang yang mudah putus asa, aku terus berjuang dan tetap CERIA melewati hari-hari di sekolah. Sampai akhirnya sekarang aku bener-bener menikmati masa mudaku. Punya banyak temen, punya gank, punya pacar, punya prestasi, dan bisa menunjukkan kepada dunia IT’S ME!! 

 
A world full of colors


 My spirit is being colorful

So why aku milih SONY VAIO E14P SWEET and CHEERFUL buat mendeskripsikan gimana aku sebenarnya? Warna pink yang dimilikinya ibarat masa-masa mudaku yang indah, seru, asik penuh cinta deh pokoknya. Sedangkan semburat warna merah aku ibaratkan sebagai masa-masa sulitku yang aku lewati namun masih tetap membuat aku CHEERFUL. Because what SONY VAIO E14P SWEET and CHEERFUL have is like what I am =D


-XOXO-

This post is dedicated for Female Daily and Sony VAIO Indonesia

Sunday, July 29, 2012

Duk-duk Time


Hey gorgeous, I just arrived from my classmates birthday (AGAIN, Read here) and my class “BUKBER” emm it’s kinda a big break fasting (??). We had a party again after last month we held a party in Pizza Hut. You should know, hoe messy we are!! But so fun and cool enough. Here some captures of us!!


Happy Birthday Cicik!! Have a blast, much love =3

I wore the latest outfit post



Ulalala! I took a picture with my classmates who enjoy on fashion blog too. She is a hijaber. Her blog is so cute and interesting, especially for you whom wearing a veil/hood/hijab. Find her outfits on Passion for Fashion.

-XOXO-

Monster

Hello Bellies, what’s up today? How are surrounds today? I hope, all gonna be fine.

You know, nowadays, our world is on a war, a war to fight destroyers. Who are the destroyers? Human being. Are you included as a destroyer? 

Global warming is the biggest enemy for our world. It’s caused by human negligence. They, destroyers, can’t save the Earth alright. They just use this lovely earth to do all their activities without any attention to their surround. As the impact of their bad behavior, the world is getting worst. Our environment becomes a monster, which can be dangerous for us. You can see some of its viciousness like an earthquake, tsunami wave, flood, volcano eruption, and etc, where many victims are being swollen. So, what are you waiting for? Are you waiting the destruction of our EARTH? BIG NO NO NO guys. Start now from your surroundings. Don’t be late to save our awesome planet! Where you will live if the Earth is gone? LET’S SAVE OUR EARTH! THE WORLD IS IN YOUR HAND!

“Even if I were certain that the world would end tomorrow, I would plant a tree this very day” –Martin Luther King jr

“We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our children” –Antoine de Saint-Exupery

“There’s so much pollution in the air now that if it weren’t for our lungs there’d be no place to put it all” –Robert Orben

“We never know the worth of water till the well is dry” –Thomas Fuller, Gnomologia,1732

“I’ll stop the whole world from turning into a monster and eating us alive” –Paramore, Monster


Well well well, this post will be incompletely enough when I don’t post any kind of outfit. Here my new outfit from my favorite brand, GAUDI. Look its peerless (hahaha) colors! So yummy to be eaten if it’s a soft cotton candy =D









 And these are my new projects by using Photoshop







What I wore :
1.       Yummy Shirt from GAUDI
2.       Unbranded tank top
3.       Jeans from Poshboy for Girl
4.       Sneakers from Puma
5.       Bird necklace

Sunday, July 22, 2012

The Show

Hi guys, whats up you all? What about your fasting? Happy Ramadhan all my readers.

Ever you feel alone, sometimes you feel crowd or busy. People are going to school, office, market, or whatever they want to go. Even they don't have any time for themselves. I don't know why people are thinking too much, crying too much, crawling so much. What I just know is people are being too mature before their age. We just live once, and there is no second life. So don't waste your life for everything you hate, but do something you love. Enjoy this live like you enjoy your favorite tv programs. 

"Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay"- Simone de Beauvoir

"Good friends, good books and a sleepy conscience: this is the ideal life"- Mark Twain 

"I love life because what more is there"-Anthony Hopkins
  
       "Life consists in what a man is thinking of all day."- Ralph     Waldo Emerson


 



Well, today is the last day of my ramadhan holiday (???) I really miss to take my photo then post here, so I decide to grab my clothes and my mommy clothes. Hahaha and here what I found




The Show-Lenka

I'm just a little bit caught in the middle  
Life is a maze and love is a riddle
 I don't know where to go, can't do it alone  
I've tried and I don't know why
 
Slow it down, make it stop or else my heart is going to pop 
'Cause it's too much, yeah it's a lot to be something 
I'm not I'm a fool out of love 'cause 
I just can't get enough
 
I'm just a little bit caught in the middle  
Life is a maze and love is a riddle  
I don't know where to go, can't do it alone  
I've tried and I don't know why
 
I'm just a little girl lost in the moment  
I'm so scared but I don't show it  
I can't figure it out, it's bringing me down  
I know I've got to let it go and just enjoy the show
 
The sun is hot in the sky just like a giant spotlight  
The people follow the signs and synchronize in time 
It's a joke nobody knows, they've got a ticket to the show
 
Yeah, I'm just a little bit caught in the middle  
Life is a maze and love is a riddle  
I don't know where to go, can't do it alone 
I've tried and I don't know why
 
I'm just a little girl lost in the moment  
I'm so scared but I don't show it  
I can't figure it out, it's bringing me down  I know 
I've got to let it go and just enjoy the show Just enjoy the show
 
I'm just a little bit caught in the middle  
Life is a maze and love is a riddle  
I don't know where to go, can't do it alone  
I've tried and I don't know why
 
I'm just a little girl lost in the moment  
I'm so scared but I don't show it  
I can't figure it out, it's bringing me down I know
I've got to let it go and just enjoy the show Just enjoy the show, just enjoy the show
 
I want my money back, I want my money back  
I want my money back, just enjoy the show  
I want my money back, I want my money back  
I want my money back, just enjoy the show

Copied from MetroLyrics.com

 See you all!! :)